Projekti u pripremi Projekti u provedbi Provedeni projekti Baza projekata Unos razvojnih projekata u bazu

Iz odlagališta u park!

NOSITELJ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir

IZVOR FINANCIRANJA

Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d.

VRIJEDNOST

29.221,33 kn

FAZA

Projekti u provedbi

Opis

Ovim projektom Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir će za svoj grad, uz pomoć svojih sugrađana te INA volontera, sanirati nelegalno odlagalište otpada koje se nalazi u blizini multifunkcionalnih staza Grada Belog Manastira. U neposrednoj blizini staza na kč.br. 1676 te prtenom djelu ulice Stjepana Stjepanova nalazi se nelegalno odlagalište otpada.

Prijavitelj će ovim projektom potaknuti svoje sugrađane na volontiranje i razvrstavanje otpada te će zajedničkim snagama dobrovoljnih vatrogasaca, sugrađana i INA volontera, sanirati nelegalno odlagalište otpada, zasaditi travu i drveće, postaviti  klupe i kante za smeće te će tako postati uređeni park na putu u Bansko brdo na kojem se nalaze multifunkcionalne staze.

Provesti  će se i akcija dijeljenja letaka i informiranja građana i prigradskih naselja o novom parku i mogućnostima odlaganja otpada na Odlagalištu.