Završna konferencija projekta "Educiraj se!"

U četvrtak, 9. srpnja 2020.g. u Hotelu Patria u Belom Manastiru održana je završna konferencija o rezultatima projekta "Educiraj!" koji je provodila Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira.

Nositelj projekta bila je Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira, a svrha projekta provedba programa obrazovanja odraslih s ciljem povećanja mogućnosti zapošljavanja 40 dugotrajno

nezaposlenih osoba do 29 godina starosti i iznad 30 godina starosti te smanjenje rizika od socijalne isključenosti i siromaštva na području mikroregije Baranje.

Provedba projekta trajala je 18 mjeseci u razdoblju od 10. siječnja 2019. godine do 10. srpnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 839.305,74 kn, od kojih EU sufinancira sa 85%.

Kandidati su mogli izabrati jedno od sljedećih ponuđenih programa obrazovanja odraslih: knjigovođa, kozmetičar, maser, web dizajner, računalni operater, pediker.

Tijekom provedbe projekta, osim obrazovanja, kandidati su razmijenili iskustva, stekli nova znanja i vještine, a neki možda dobili i ideju o samozaposlenju.

‍Tijekom provedbe projekta razvila se i mobilna platforma i aplikacija “Educiraj se!”, namijenjena prvenstveno polaznicima kako bi se nastavili educirati u vrijeme pandemije Covid 19 virusa.

Ravnateljica Baranjske razvojne agencije Bogdanka Ćudić Vilić istaknula je kako je edukaciju završila 41 osoba, te su neki već u međuvremenu pronašli posao.

Osim spomenutih stjecanja znanja i vještina koji su pruženi polaznicima, projekt je značajan i kao pokretač socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina što otvara svakako nove mogućnosti za budućnost.