„Aktiviraj se!“

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir zajedno sa partnerima Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira, udrugom za ruralni turizam “Đola” i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područna služba Osijek provodi projekt “Aktiviraj se!”.

Projekt „Aktiviraj se!“ iz poziva “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.
 
Mobilni tim će pronaći i motivirati 15 neaktivnih mladih osoba u NEET statusu te ih uvesti u projektne aktivnosti. Projektom će se pridonijeti aktivnom traženju posla i zapošljivosti ciljne skupine provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, održavanjem edukacija za razvoj mekih i/ili transverzalnih vještina, mentorstvom socijalnog pedagoga i aktivnostima o informiranju na tržištu rada.
Dobivenim iskustvom nakon završenih edukacija i stečenih kvalifikacija aktivnosti projekta će direktno utjecati na povećanje razine zapošljivosti ciljne skupine kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva.