MINPO predstavio natječaj za poduzetnike i Zakon o poticanju ulaganja

U HGK, Županijska komora Osijek dana 14. lipnja 2016.g. Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je trenutno otvoren natječaj “Kompetentnost i razvoj MSP” za poduzetnike i novosti u Zakonu o poticanju ulaganja.

Uputa MINPO-a je da poduzetnici paralelno s prijavom projekata na natječaje iz EU fondova prijavljuju isti i na Zakon o poticanju ulaganja. Više o Zakonu o poticanju ulaganja pročitajte na stranicama HAMAG BICRO-a u posebno pripremljenom vodiču kroz Zakon.

Prijave je potrebno poslati Ministarstvu poduzetništva i obrta za mikro, mala i srednja poduzeća, a velika svoje prijave šalju Ministarstvu gospodarstva. Što sve poduzetnik treba prikupiti kao prijavne dokumente definira Uredba o poticanju ulaganja.

Natječaj “Kompetentnost i razvoj MSP” s planiranih 867 milijuna kuna financirati projekte poduzetnika koji utječu na rast zapošljavanja, prihoda ili izvoza i to s minimalnim iznosom od 300.000 i maksimalnim od 30.000.000 kuna. Projekti moraju zadovoljiti uvjet da rezultiraju otvaranjem najmanje jednog novog radnog mjesta, a poduzetnici mogu započeti s provedbom projekta nakon njegove prijave. Garancija banke za poduzetnike koji će sufinanciranje projekta zatvarati kreditom biti će potrebna prije potpisa ugovora i nije obavezni prilog projektnog paketa.

Više o Zakonu o poticanju ulaganja i natječaju “Kompetentnost i razvoj MSP” pogledajte i u prezentacijama Ministarstva poduzetništva i obrta.