Održana početna konferencija projekta "Aktiviraj se!"

U srijedu, 06. listopada, s početkom u 11:00 sati u konferencijskoj dvorani PEER centra u Šećerani, održana je početna konferencija projekta “Aktiviraj se!”

Konferenciju je otvorila v.d. ravnateljica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira i voditeljica projekta “Aktiviraj se!” Daria Vida te riječ prepustila ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir

Projekt „Aktiviraj se!“ iz poziva “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.272.051,65 kuna. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri su Udruga za ruralni turizam „Đola“, Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek. Kroz 24 mjeseca provedbe projekta mobilni tim će pronaći i motivirati 15 neaktivnih mladih osoba u NEET statusu te ih uvesti u projektne aktivnosti. Projektom će se pridonijeti aktivnom traženju posla i zapošljivosti ciljne skupine provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, održavanjem edukacija za razvoj mekih i/ili transverzalnih vještina, mentorstvom socijalnog pedagoga i aktivnostima o informiranju na tržištu rada. Dobivenim iskustvom nakon završenih edukacija i stečenih kvalifikacija aktivnosti projekta će direktno utjecati na povećanje razine zapošljivosti ciljne skupine kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva.