Natječaji / Javni pozivi

30. listopada 2022. -30. studenoga 2022.
Otvoreni

JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROJEKATA MEĐUNARODNE RAZVOJNE SURADNJE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

PODRUČJE NATJEČAJA:
  • Razvoj civilnog sektora
  • Ostalo
KORISNICI SREDSTAVA:
  • Udruge
  • Ostali

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske objavilo je JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROJEKATA MEĐUNARODNE RAZVOJNE SURADNJE.

Pravo podnošenja projektnih prijava na Javni poziv za financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva (dalje u tekstu: Javni poziv) imaju organizacije civilnog društva registrirane u Republici Hrvatskoj s djelatnostima na području međunarodne razvojne i humanitarne suradnje.

Projektni prijedlozi organizacija civilnog društva iz stavka 1. moraju za cilj imati promicanje vrijednosti i načela razvojne i humanitarne suradnje u Ukrajini, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Republici Srbiji, Republici Sjevernoj Makedoniji, Republici Albaniji i/ili Republici Kosovu, sukladno Zakonu o razvojnoj suradnji i humanitarnoj pomoći inozemstvu („Narodne novine“, broj 146/08), te biti u skladu s uvjetima ovog Javnog poziva.

Financijska sredstva namijenjena financiranju projekata iz točke I. iznose 3.000.000,00 kuna (398.168,50 eura).

Najmanji iznos financijskih sredstava koji može biti dodijeljen po pojedinom projektu je 200.000,00 kuna (26.544,26 eura), a najveći iznos 500.000,00 kuna (66.361,40 eura).

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije u obvezi utrošiti cjelokupan iznos sredstava iz prethodnog stavka namijenjen financiranju aktivnosti ovog Javnog poziva.

Javni poziv otvoren je za prijavu nekomercijalnih projekata koji imaju za cilj ostvariti konkretne rezultate na planu tematskih i posebnih ciljeva ovog Javnog poziva, te doprinijeti međunarodnoj prepoznatljivosti Republike Hrvatske na području međunarodne razvojne i humanitarne suradnje.

Rok za podnošenje projektnih prijava je 30. studenoga 2022. godine.

Pitanja vezana uz Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte programi.suradnje@mvep.hr, najkasnije do 23. studenoga 2022. godine. Odgovori na upite bit će dostavljeni izravno na elektroničke adrese s kojih su poslani. Ministarstvo nema obvezu odgovoriti na pitanja postavljena nakon isteka roka za slanje upita.  

Objedinjeni pregled odgovora na postavljana pitanja objavit će se na javnim internetskim stranicama Ministarstva Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH – Natječaji (gov.hr), najkasnije do 28. studenoga 2022. godine.