Natječaji / Javni pozivi

10. lipnja 2021. -31. prosinca 2021.
Otvoreni

Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/21)

PODRUČJE NATJEČAJA:
  • Energetska_ucinkovitost_zasita_okolisa
  • Ostalo
KORISNICI SREDSTAVA:
  • Obrtnici
  • Poljoprivrednici
  • Građani
  • Ostali

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna. U program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona.

U smislu ovog Poziva vozilom se smatra isključivo novo motorno vozilo homologirano za cestovni promet u Republici Hrvatskoj koje će nakon kupnje u Republici Hrvatskoj biti prvi put registrirano.

Za građane i tvrtke prijavu podnose prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije Fonda i to od 10.6.2021.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 10. lipnja 2021. godine u 8:00 sati. Prijave će biti moguće podnositi radnim danom (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 08:00 do 18:00 sati i subotom u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Poziv traje do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi. Informacija o iznosu iskorištenih sredstava bit će javno dostupna putem mrežne stranice Fonda u cijelom razdoblju trajanja Poziva te će se ažurirati u stvarnom vremenu.