Projekti u pripremi Projekti u provedbi Provedeni projekti Baza projekata Unos razvojnih projekata u bazu

Iz odlagališta u park!

NOSITELJ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir

IZVOR FINANCIRANJA

Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d.

VRIJEDNOST

29.221,33 kn

FAZA

Provedeni projekti

Opis

Ovim projektom Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir će za svoj grad, uz pomoć svojih sugrađana te INA volontera, sanirati nelegalno odlagalište otpada koje se nalazi u blizini multifunkcionalnih staza Grada Belog Manastira. U neposrednoj blizini staza na kč.br. 1676 te prtenom djelu ulice Stjepana Stjepanova nalazi se nelegalno odlagalište otpada.

Prijavitelj će ovim projektom potaknuti svoje sugrađane na volontiranje i razvrstavanje otpada te će zajedničkim snagama dobrovoljnih vatrogasaca, sugrađana i INA volontera, sanirati nelegalno odlagalište otpada, zasaditi travu i drveće, postaviti  klupe i kante za smeće te će tako postati uređeni park na putu u Bansko brdo na kojem se nalaze multifunkcionalne staze.

Provesti  će se i akcija dijeljenja letaka i informiranja građana i prigradskih naselja o novom parku i mogućnostima odlaganja otpada na Odlagalištu.