Projekti u pripremi Projekti u provedbi Provedeni projekti Baza projekata Unos razvojnih projekata u bazu

Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti "Foto Mara"

NOSITELJ

Foto Mara

IZVOR FINANCIRANJA

Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

VRIJEDNOST

44.890,09 kn

FAZA

Provedeni projekti

Opis

Odobren projekt Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti obrtu “Foto Mara” kojemu je po ugovoru sufinanciran iznos od 75 % od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Projekt se odnosi na ulaganje u poboljšanje i ubrzanje postojećeg poslovanja te proširenje djelatnosti kroz uvođenje novih usluga.

Predmet ulaganja ovog projekta je kupnja foto aparata koji će se koristiti u prvom poslovnom prostoru za izradu fotografija za dokumente. Radi se o foto aparatu koji je brži od postojećeg foto aparata jer je novije generacije i omogućuje bržu obradu fotografija i slanje na ispis. Drugi element ulaganja je Mitsubishi pisač koji će se koristiti u prvom poslovnom prostoru za ispis fotografija za dokumente. Njegova karakteristika je da omogućuje brži ispis fotografija što je pri izradi fotografija za dokumente jako važno jer klijenti manje vremena moraju čekati na fotografije. Treći element ulaganja je konfiguracija stolnog računala koje će biti smješteno u prvi poslovni prostor koja ima i veći i šarolikiji obujam poslovanja – ispis fotografija, umnažanje DVD-ova, obrada fotografija, skeniranje i obrada starih fotografija. Četvrti element ulaganja je presa za printanje na tekstil, ispis fotografija na terenu, ispis na predmete (šalice, limenke, podmetače za miš) i ispis na puzle. Ulaganje u presu rezultira novim vrstama usluga koje će nuditi prijavitelj projekta te je predmet ulaganja rezultat direktnih upita na terenu od strane klijenata. Najviše će se presa koristiti na terenu za ispis fotografija (pri krizmama, pričestima, vjenčanjima, kristitkama, domijencima) te za tisak na puzle što klijenti također traže. Peti element ulaganja je Windows 8.1. PRO licenca za konfiguraciju stolog računala koje je također predmet ulaganja i koja omogućuje normalan rad računala.

Cilj projekta je na jednom mjestu klijentima ponuditi kompletnu uslugu, te da klijenti iz cijele Baranje u jednom danu mogu obaviti izradu fotografija za dokumente te kupiti dodatne usluge u vidu printanja fotografija na predmete.

Ukupna vrijednost projekta: 44.890,09 kn

Iznos financiranja: 33.667,57 kn