Projekti u pripremi Projekti u provedbi Provedeni projekti Baza projekata Unos razvojnih projekata u bazu

"UKRI-umirovljenički kreativno-rekreativni inkubator"

NOSITELJ

Matica umirovljenika Grada Beli Manastir

IZVOR FINANCIRANJA

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

VRIJEDNOST

79.982,40 kn

FAZA

Provedeni projekti

Opis

„UKRI“ je spoj kreativno-rekreativnih radionica osmišljen kao program u kojima će osobe starije životne dobi sudjelovati u raznim radionicama.

Skup kreativnih radionica zamišljen je kao program u kojem će umirovljenici sudjelovati u likovnim i kreativnim radionicama u kojima će stručnu pomoć pružiti i članovi partnerske organizacije.

Na likovnim radionicama voditelji radionica biti će akademski slikari i profesori likovnog koji će svoja znanja prenositi članovima udruge i svim zainteresiranim građanima. Na kreativnim radionicama sudionici će pod vodstvom voditelja radionica prenositi svoja znanja i provoditi kreativni program oslikavanja čaša, stakla, keramike, drva. Jedna od aktivnosti projekta će biti i likovna kolonija na otvorenom na području Baranje na kojoj će sudjelovati akademski slikari, likovni amateri i članovi udruge. Slike koje su rezultat likovne kolonije i slike nastale na likovnim radionicama te uporabni predmeti koji su rezultat kreativnih radionica biti će izloženi na dvije izložbe u Umirovljeničkom kreativnom inkubatoru i Etnološkom centru baranjske baštine za što su planirana sredstva u budžetu ovog projekta. Prijavitelj bi kroz ovaj program organizirao i posjete domovima za starije i nemoćne u Belom Manastiru kako bi se održale radionice te družili sa korisnicima domova, upoznali ih sa projektom i motivirali na sudjelovanje. Sudionici će biti obaviješteni putem pošte i plakata. Skup rekreativnih radionica zamišljen je kao program u kojem će osobe starije životne dobi sudjelovati na organiziranim tjelovježbama koje će voditi fizioterapeut dvaput tjedno, mjerenje šećera u krvi i kontrola krvnog tlaka jednom tjedno, rekreativni biciklizam jednom tjedno, te organizirana zabava za sve članove udruge i zabavni program u sklopu kojeg će se organizirati društvene igre.

Projektom je predviđeno poboljšanje života starijih osoba u zajednicama manje mogućnosti te uključuje korisnike koje žive u samačkim domaćinstvima.